Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Доманівській ДПІ проходять зустрічі з органами місцевого самоврядування з актуальних питань законодавства

опубліковано 17 жовтня 2023 о 10:42

Відбулася робоча зустріч очільниці Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галини Кузмінчук із начальницею відділу економіки Доманівської ОТГ Світланою Новаківською.

У ході зустрічі обговорено питання співпраці у напрямку залучення до своєчасної сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, орендної плати та мінімального податкового зобов’язання платників податків - громадян власників, орендарів, користувачів на інших умовах ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Приділено увагу порядку визначення мінімального податкового зобов’язання. Так, якщо при отримані податкового рішення – повідомлення платник податку не згоден із сумою нарахованого мінімального податкового зобов’язання (далі МПЗ), платник має право у порядку, встановленому статтею 42 Податкового кодексу України, протягом 30 днів з дня вручення податкового рішення – повідомлення звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних з наданням підтверджуючих документів. У разі надання до контролюючого органу документів та відомостей, які відсутні в базі даних інформаційних систем центрального органу влади, що реалізує державну податкову політику, обчислення МПЗ здійснюється на підставі поданих платником податку відомостей до отримання  контролюючим органом інформації від відповідних органів про власність/користування або перехід права власності/користування на такі земельні ділянки.

Також під час спілкування розглянуто питання інформування платників податків про користування розробленим ДПС мобільним застосунком «Моя податкова». Його можна завантажити на телефон. Це дуже простий інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

У ході бесіди обговорено обов’язкове застосування підприємцями громади, які провадять свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, реєстраторів розрахункових операцій.

Галина Кузмінчук зазначила, що фахівці Доманівської ДПІ щоденно консультують підприємців громади з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій, надають практичну допомогу щодо завантаження та користування безкоштовним програмним РРО від ДПС. 

Наприкінці заходу досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці органу місцевого самоврядування та податкової інспекції.