Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перереєструвати ПРРО не складно – впевнені у Березнегуватській ДПІ

опубліковано 20 жовтня 2023 о 14:04

У Березнегуватській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено чергову зустріч з платниками податків з питання застосування ПРРО. 

Головним державним податковим інспектором ДПІ Юрієм Сигидою було надано роз’яснення про порядок дій при перереєстрації ПРРО в разі зміни місця провадження господарської діяльності. 

Фахівець зазначив, що відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій для реєстрації ПРРО необхідно до контролюючого органу подати заяву за формою № 1-ПРРО, за ідентифікатором форми J/F13166. Така заява подається в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів засобами Електронного кабінету чи засобами телекомунікацій.

У заяві необхідно зазначити локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО суб’єктом господарювання. Локальний номер ПРРО зберігається за ПРРО до дати скасування  його реєстрації.

Реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО містить графу «Ідентифікатор об’єкта оподаткування», яка заповнюється згідно з повідомленням за ф. № 20-ОПП.

Якщо ж місце здійснення підприємницької діяльності після реєстрації ПРРО змінюється, то в такому випадку суб’єкту господарювання необхідно знову подати повідомлення за ф. 20-ОПП уже із зазначеними змінами. 

Після цього потрібно ще раз подати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація» та вказати в графі «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» дані про господарську одиницю, де буде використовуватись ПРРО, згідно з поданим новим повідомленням 20-ОПП.