Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Братській ДПІ відбулася робоча зустріч з керівництвом Братської селищної ради

опубліковано 20 жовтня 2023 о 14:06

Під час зустрічі начальниця Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Людмила Власенко разом із заступницею голови Братської селищної рад  Наталею Беньковською обговорили найактуальніші питання - зміни до законодавства, а також здійснення готівкових розрахунків та застосування реєстраторів розрахункових операцій, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219.

На зустрічі йшлося про особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування. 

Як зазначила Людмила Власенко, фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку ІІ - ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Суб’єкт господарювання обирає самостійно - РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.  ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Під час зустрічі розглянуто також питання відновлення з 01 жовтня 2023 року відповідальності за порушення в сфері готівкового обліку, підстави для проведення фактичних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, порядок застосування штрафних санкцій. 

Зважаючи на важливість теми, фахівці ДПІ вирішили активізувати інформування суб’єктів господарювання та роботодавців про необхідність забезпечення їх діяльності у правовому полі. Адже, своєчасна та повна сплата податків і зборів - це підтримка громади і держави.