Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/ПРРО: Про особливості застосування говорили на зустрічах у Миколаївській ДПІ

опубліковано 23 жовтня 2023 о 13:55

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулися зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації застосування РРО/ПРРО, актуальних питань податкового законодавства та користування електронними сервісами ДПС. 

Під час зустрічей розглянуто актуальні питання  застосування РРО та платіжних терміналів при здійснені готівкових розрахунків, переваги використання  та  порядок реєстрації ПРРО,  ведення товарного обліку та КОРО, щодо змін у застосуванні РРО/ПРРО, які вступили в силу з 01 серпня 2023 року. 

Спеціалісти Миколаївської ДПІ повідомили, що з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Зазначили, що суб’єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО залежно від своїх потреб. Добровільне виконання вимог податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО не тільки звільняє від відповідальності, а й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок, - підкреслюють податківці. 

Посадовці ДПІ, в ході зустрічей, проводять тренінги для платників, під час яких допомагають зареєструвати ПРРО від ДПС України в Електронному кабінеті за допомогою електронного ключа та ознайомлюють з функціоналом безкоштовного програмного забезпечення від податкової служби.

Фахівці нагадують, що суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також податківці запропонували платникам приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети, він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

З новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись, підписавшись на сторінку ГУ ДПС у Миколаївській області у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.