Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі у Снігурівській ДПІ з новоствореними платниками йшла мова про застосуваня РРО/ПРРО та електронні сервіси ДПС

опубліковано 23 жовтня 2023 о 13:57

Снігурівські податківці щоденно проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо змін та новацій в податковому законодавстві та підвищують рівень надання адміністративних послуг.

Щотижня у Снігурівській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводяться зустрічі з платниками податків, сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія», практикуми з питань користування податковими електронними сервісами.

На черговій зустрічі з новоствореними платниками податків головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кириченко надала змістовні відповіді на найбільш поширені питання платників податків :

як зареєструватися фізичною особою-підприємцем?

в які терміни надавати податкову звітність?

Найактуальнішим питанням для обговорення є реєстрація РРО/ПРРО для ведення господарської діяльності. Фахівчиня повідомила присутнім, що використання РРО (ПРРО) є обов’язковим для:

ФОП 2, 3 та 4 групи єдиного податку, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу;

ФОП на загальній системі оподаткування.
Податківиця акцентувала увагу на перевагах користування ПРРО від ДПС (вільний вибір для суб’єкта господарювання, відсутність експертизи для комерційних ПРРО, пристосованість до будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android, виключно електронний документообіг, безкоштовність програмного забезпечення).

У свою чергу головна державна інспекторка Снігурівської ДПІ Алла Водарчук провела для платників тренінг щодо користування електронним сервісом – «Електронний кабінет платника податків», під час якого підприємці ознайомилися з основними розділами сервісу, у тому числі з розділом «Реєстрація в режимі он-лайн РРО/ПРРО» шляхом подання заяви про реєстрацію.

Учасники зустрічі отримали інформаційні буклети з питань, озвучених на зустрічі.