Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Налагоджено конструктивний діалог податківців з представниками влади

опубліковано 25 жовтня 2023 о 14:58

У Первомайську за участі міського голови Олега Демченка, відбулось засідання комітету з питань легалізації найманої праці та роз’яснення податкового законодавства.

У засіданні також взяли участь перший заступник міського голови Дмитро Малішевський, заступник міського голови Володимир Рябченко, фахівець Первомайської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Чекрижова та депутати міської ради. 

У ході зустрічі учасники отримали роз'яснення щодо застосування законодавчих норм, які регулюють відносини у сфері проведення розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, порядку ведення обліку товарних запасів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками. 

Світлана Чекрижова розповіла про процедуру реєстрації РРО/ПРРО та запропонувала до застосування безкоштовне програмне РРО, зауваживши, що покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro. 

Під час засідання увагу присутніх було акцентовано на використанні можливостей електронних сервісів ДПС, зокрема, на проведенні звірки за платежами до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова». 

Завдяки електронним сервісам можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку та про сплату мінімального податкового зобов’язання, – зазначила податківиця.