Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги електронних сервісів наголошують податківці Врадіївщиии

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:45

Спеціалісти Врадіївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводять для платників податків консультативні заходи в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо ознайомлення суб’єктів господарювання з вимогами Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та переваг використання електронних сервісів ДПС. 

Під час проведення сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» з фізичними особами-підприємцями податківці інформують про обов’язкове застосування касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахунків. Також повідомляють про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів або програмних РРО чи невидачу фіскального чека. 

Зокрема, фахівці ДПІ інформують платників про переваги застосування програмного РРО, процедуру реєстрації ПРРО та пропонують до використання безкоштовне програмне РРО, зауваживши, що розроблена покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення, знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

Спілкуючись з платниками, податківці повідомляють про терміни сплати бюджетних платежів, обов’язковість погашення податкового боргу, порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, можливість отримання податкової знижки. 

У ході робочих зустрічей платникам рекомендовано встановлення мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС України, за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.