Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна підтримка бізнес-спільноти щодо роз’яснення податкового законодавства на Снігурівщині

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:51

Начальниця Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот та працівники інспекції продовжують надавати всебічну інформаційну підтримку бізнес-спільноті щодо роз’яснення податкового законодавства, зокрема, застосування РРО та програмних РРО, податкових електронних сервісів «Електронний кабінет платника податкків» та застосунку «Моя податкова».

У ході зустрічей очільниця податкової інспекції акцентувала увагу на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО платниками спрощеної системи оподаткування, правильності заповнення платіжних документів, недопущення наявності податкового боргу тощо.

Водночас, податківцями було зосереджено увагу на перевагах застосування безкоштовного програмного реєстратора, який можна завантажити з сайту ДПС України на телефон, планшет чи інший гаджет та зареєструвати, подавши заяву за формою 1-ПРРО через сервіс «Електронний кабінет платника податкків».

«Сьогодні в умовах війни, податківці і платники податків мають тримати надійно економічний фронт. Саме за рахунок податкових надходжень до бюджету фінансується оборона країни і соціальні виплати громадянам» - зауважила Наталія Дребот та наголосила на максимальному спрямуванню спільних зусиль на проведення заходів із запобігання поширенню неофіційних трудових відносин, дотримання вимог законодавства про працю, в частині легалізації заробітної плати працівників. 

У ході спілкування податківці нагадали, що громадяни мають можливість скористатися правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2022 році до 31 грудня поточного року. 

Під час зустрічей платникам було надано змістовні відповіді на запитання та друковану продукцію з питань податкового законодавства.