Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецькі податківці розповіли підприємцям про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:55

Фахівці Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час спілкування з платниками податків знайомлять їх з новаціями в оподаткуванні, які запроваджено нормами Закону України № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

На черговій зустрічі головна державна інспекторка ДПІ Ірина Степанюк розповіла присутнім про обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати касові апарати чи програмні РРО при проведенні готівкових розрахунків і наголосила, що поряд з традиційними РРО можна застосовувати програмні РРО (програму, яка встановлюється на комп’ютер, смартфон, планшет або інший гаджет). За бажанням можна придбати відповідне програмне забезпечення за кошти у розробників ПРРО.

Щоденно засобами ПРРО необхідно створювати у електронній формі фіскальні звітні чеки та подавати їх до фіскального сервера засобами телекомунікації. На період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн. Такий режим може тривати не більше 36 годин. У цей період створюються електронні розрахункові документи, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером ДПС. Суб’єкт господарювання може використовувати такі фіскальні номери не більше 168 годин протягом календарного місяця. На період виходу з ладу програмного РРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення неполадок. Також можна користуватись зареєстрованим резервним РРО.

Податківиця відмітила, що реєстрація РРО здійснюється у податковому органі за основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків, у паперовому або електронному вигляді.