Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодія органів влади і податківців сприяє наповненню бюджетів місцевих громад – переконані в Снігурівській ДПІ

опубліковано 25 грудня 2023 о 15:00

Відбулася робоча зустріч начальниці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з головою Широківської ОТГ Сергієм Пересунько.

На зустрічі обговорювались шляхи оптимізації формування бюджету громади на наступний рік, враховуючи основні аспекти наповнення бюджету в поточному році, обговорено можливі шляхи роботи з боржниками громади з питань погашення наявного податкового боргу, питання щодо резервів наповнення місцевого бюджету, легалізації заробітної плати та інші актуальні питання. 

Також звернено увагу на планування надходжень з мінімального податкового зобов'язання від громадян у 2024 році до місцевого бюджету, що є суттєвим резервом збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб. Наголошено, що працівниками податкової служби щодо даного платежу проводиться звірка згідно з поданими громадянами заявами про об'єкти оподаткування та нараховані суми платежу. 

Водночас, присутніх поінформовано, що з метою своєчасного реагування на виникнення податкового боргу громадянам доцільно завантажити застосунок «Моя податкова», що дозволить моніторити ситуацію щодо платежів до бюджету.

Наталія Дребот звернула увагу що з 01.12.2023 платники податків при заповненні реквізитів платіжних інструкцій, а саме реквізиту «Призначення платежу» зобов'язані дотримуватися структурованого формату даного реквізиту  згідно з міжнародним стандартом ISO 20022.

Учасники зустрічі також говорили про нарахування мінімального податкового зобов'язання, легалізацію найманої праці, застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема «Електронного кабінету платника податків» та застосунку «Моя податкова», можливість отримання податкової знижки, переваги використання єдиного рахунку та інше.

Наприкінці зустрічі керівниця ДПІ висловила пропозицію щодо посилення роботи з проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів в ОТГ з метою підвищення податкової культури громадян та своєчасної сплати податків.