Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Первомайщини інформують щодо нових податкових сервісів

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:57

Первомайські податківці взяли участь у черговому засідання комісії при виконавчому комітеті Первомайської міської ради за участю першого заступника міського голови Дмитра Малішевського та суб’єктів господарювання.
Під час заходу було обговорено основні зміни, що внесені до податкового законодавства, а саме щодо переваг застосування платниками податків програмного РРО, розробленого ДПС України. Відтепер, фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), залежно від своїх потреб. ПРРО можна зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, програмний РРО має низку переваг перед класичними касовими апаратами. 
Головна державна інспекторка ДПІ Світлана Чекрижова звернула увагу присутніх на можливість отримання інформації з питань оподаткування за допомогою застосунку «Моя податкова». 
Податківиця зазначила, що «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП - ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку тощо.
Фахівчиня податкової також нагадала присутнім про порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції для сплати податків та єдиного внеску.