Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання РРО на порядку денному у фахівців Доманівської ДПІ

опубліковано 27 грудня 2023 о 15:42

Начальницею Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галиною Кузмінчук проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Податківиця детально відповіла на питання, які цікавили додзвонювачів, зокрема, про переваги використання РРО/ПРРО та отримання фіскального чеку споживачем. 

Фахівчиня пояснила, що РРО/ПРРО дає можливість підключення РРО до вагів; ведення обліку товарів; швидке формування звітності за будь-який період; сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; фіксування дати, часу та деталей розрахункових операцій; фіксації форми оплати; підрахунку податків та знижок. Отримання фіскального чеку споживачем дає захист прав у разі придбання товару неналежної якості, отримання достовірної інформації щодо продавця, товарів, робіт, послуг, які було придбано, наявність документа встановленої форми та змісту для отримання гарантійного обслуговування або обміну товару.

Галина Кузмінчук наголосила, що кваліфіковану і оперативну консультацію та практичну допомогу щодо використання РРО або ПРРО можна отримати у Доманівській ДПІ за адресою: с. Доманівка, вул. Космонавтів, 5 або за телефонами: (05152) 9-12-30; 9-14-00; 9-15-05.