Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові борги можна дізнатися за допомогою електронних сервісів

опубліковано 27 грудня 2023 о 15:44

Головна державна інспекторка відділу з надання адміністративних та інших послуг Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Турченяк надає консультації платникам податків, під час яких розповідає про негативні наслідки несплати податкового боргу, які можуть очікувати платників. Серед основних - штраф за несплату/несвоєчасну сплату і пеня; поява в податківців права податкової застави; арешт майна і рахунків; стягнення грошових коштів на банківських рахунках, обмеження для ФОП і посадових осіб підприємств-боржників щодо виїзду за кордон; кримінальна відповідальності за умисне ухилення від оподаткування тощо.

З метою недопущення виникнення податкового боргу чи вчасного погашення існуючого, податківиця рекомендує платникам податків, як фізичним, так і юридичним особам, отримати інформацію про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу скориставшись сервісом Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).

Також здійснити звірку розрахунків можна і в Центрі обслуговування платників ДПІ, або через мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефони, як на платформі Android, так і iOS.