Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Питання електронних сервісів розглядалися з представниками органів влади

опубліковано 03 січня 2024 о 13:42

Очільниця Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська активно співпрацює з органами влади району з питань наповнення державного та місцевих бюджетів, взаємодії держави і місцевих громад, роз’яснення новацій податкового законодавства. 

На черговій сесії Миколаївської районної ради Миколаївської області керівниця ДПІ доповіла про інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо популяризації користування Електронним кабінетом платника та мобільним застосунком «Моя податкова».

Олена Петровська наголосила на перевагах електронних сервісів ДПС, які постійно розширюються і удосконалюються. Для зручного і швидкого отримання послуг податківиця радить користуватися Електронним кабінетом (понад 130 електронних сервісів Електронного кабінету забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами). За допомогою сервісу «Електронний кабінет» платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. 

Олена Петровська повідомила, що для зручності платників ДПС також запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який з вересня 2023 року впроваджено в промислову експлуатацію. У листопаді цього року мобільний застосунок оновлено та доповнено новими сервісами відповідно до потреб платників податків. Сервіси мобільного застосунку надають можливості: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР, направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом, можливість сплатити податки з використанням платіжних систем, отримання інформації про обов’язок сплатити суму (ППР) та їх сплати, отримання інформації про результати обробки документів, доступу до Реєстру платників ПДВ, 

За допомогою сервісу «Моя податкова» можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету. Крім того, щоб швидко і зрозуміло дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС "Онлайн-навчання" за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/   

Присутнім було запропоновано приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова».