Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Моя податкова» - нові онлайн можливості для платників

опубліковано 11 січня 2024 о 14:07

В Інгульській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводиться роз’яснювальна робота з платниками податків щодо використання електронних сервісів від ДПС. 

Заступник начальника ДПІ Олег Чадов зауважив, що податкова служба надає можливість платникам і громадянам дистанційно, без візиту до контролюючого органу, формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання. 

Фахівець розповів про нове програмне рішення для платників податків – мобільний застосунок «Моя податкова», який передбачає, що основними електронними сервісами податкової служби можна скористатися онлайн, зокрема: 

подати декларацію про майновий стан і доходи;

подати Облікову картку фізичної особи – платника податків (форма № 1ДР);

подати Заяву про внесення змін до ДРФО (форма № 5ДР);

подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів;

отримати відомості про суми виплачених доходів;

сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем;

отримати інформацію про свого контрагента з Реєстрів ДПС.

У податковій інспекції стверджують, що функціонал мобільного застосунку доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків. Застосунок можна завантажити на телефон, як на платформі Android, так і iOS.

Також Олег Чадов звернув увагу, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».