Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У разі зміни прізвища ФОП має подати оновлену інформацію в податкову інспекцію

опубліковано 11 січня 2024 о 14:10

      Головна державна інспекторка сектору обліку платників та об'єктів оподаткування Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Маргарита Болмосова роз’яснила платникам питання щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі зміни прізвища. 

       Вона зазначила, що з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування достовірною інформацією про фізичних осіб – підприємців створено Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (ЄДР), який ведеться відповідно до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (із змінами і доповненнями) (далі – Закон № 755). 

        В інспекції зазначили, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування подається у разі, якщо відбулися зміни у відомостях про об’єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування).

     Тобто, у разі зміни прізвища фізичній особі - підприємцю необхідно внести відповідні зміни до ЄДР у порядку, встановленому Законом № 755.