Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снігурівській ДПІ роз’яснюють, як користуватися електронними сервісами ДПС  

опубліковано 17 січня 2024 о 13:16

Податківці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі розповідають платникам податків про переваги користування податковими електронними сервісами, звертаючи особливу увагу на подання звітності в електронному вигляді. У разі необхідності платникам надається кваліфікована практична допомога щодо використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника. 

Під час надання роз’яснень платникам податків, головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук вкотре нагадала присутнім, що основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів тощо.

Також податківиця провела тренінг для платників з подання через Електронний кабінет податкової звітності для ФОП 1,2 груп – декларації платника єдиного податку, для юридичної особи – звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткових організацій за 2023 рік.   

Головний державний інспектор ДПІ Андрій Дмитренко додатково повідомив, що подати звітність можна також через мобільний застосунок «Моя податкова» - це ще один простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян. Цей застосунок безкоштовний та зручний у користуванні.

Зареєструватись в Електронному кабінеті платники податків можуть за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. Електронний кабінет складається з відкритої (загальнодоступної інформації) та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.