Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості РРО розповідають податківці Центральної ДПІ

опубліковано 19 січня 2024 о 11:53

Заступниця начальника відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Стефанишин під час зустрічі з платниками податків розповіла про обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати касові апарати чи програмні РРО при проведенні готівкових розрахунків і наголосила, що поряд з традиційними РРО можна застосовувати програмні РРО (програму, яка встановлюється на комп’ютер, смартфон, планшет або інший гаджет). За бажанням можна придбати відповідне програмне забезпечення за кошти у розробників ПРРО.

Світлана Стефанишин відповіла на запитання платників, зокрема, які документи потрібні для скасування реєстрації РРО. За її словами, разом із заявою про скасування реєстрації РРО суб’єкт господарювання надає реєстраційне посвідчення за формою № 3-РРО.

Фахівці інспекції постійно надають практичну допомогу щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, заповнення декларації про майновий стан та доходи за допомогою Електронного кабінету платника податків. 

Податківці сподіваються на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків.