Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з органами місцевого самоврядування - важливий напрямок роботи Кривоозерської ДПІ

опубліковано 13 березня 2024 о 09:21

Важливим аспектом роботи Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області у співпраці з місцевими органами самоврядування є сприяння наповненню місцевого бюджету, контроль за своєчасністю сплати суб’єктами господарської діяльності місцевих податків і зборів. Основними джерелами наповнення місцевого бюджету є плата за землю. Тому пріоритетне завдання - постійний контроль та аналіз цільового  використання орендарями земельних ділянок, своєчасної і повної сплати плати за землю. 

Податковою інспекцією систематично проводиться звірка з територіальними громадами стосовно власників, користувачів земельних ділянок та орендарів земель комунальної власності.   

Під час таких заходів уточнюються дані, внесені до ІС «Податковий блок» з даними сільських територіальних громад щодо наявності земельних ділянок, їх цільового використання, про громадян, які фактично використовують земельні ділянки, перевіряються документи, що підтверджують чи спростовують надання пільг із сплати земельного податку. 

В рамках співпраці ДПІ з органами місцевого самоврядування відбулася робоча зустріч головної державної інспекторки Кривоозерської ДПІ Оксани Гнатенко із спеціалісткою Очеретнянського старостинського округу Галиною Римар та фахівчинею Мазурівського старостинського округу Оленою Горбуновою з метою наповнення місцевого бюджету Кривоозерської селищної ради та охоплення оподаткуванням усіх земельних ділянок, які є у власності та користуванні громадян на території Кривоозерського старостинського округу.

У ході зустрічі проведено звірку з питань розміру площ та кількості земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності та /або користуванні платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку; нарахованої суми плати за землю; розміру ставки земельного податку.

У податковій інспекції зазначили, що громадянам, у яких відбулися зміни в реєстрації права власності на земельні ділянки, необхідно звернутися до ДПІ для проведення звірки, та надати документи, що підтверджують право власності на землю, користування пільгами тощо. 

На завершення зустрічі надано роз’яснення щодо застосування громадянами пільг із сплати земельного податку. 

Варто зазначити, що взаємодія Кривоозерської ДПІ та територіальних громад району сприяє залученню до оподаткування всіх землекористувачів та забезпеченню своєчасної сплати земельного податку фізичними особами до бюджету.