Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Вітовської ДПІ популяризують електронні сервіси ДПС 

опубліковано 15 березня 2024 о 10:41

Фахівці Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час зустрічей з платниками податків знайомлять їх з можливостями електронних сервісів ДПС, навчають навичкам практичного застосування їх в роботі, зокрема, використанню електронного сервісу «Податкова декларація про майновий стан і доходи»,  який  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу разом з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права платника податку на податкову знижку.

Головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник ознайомила платників з мобільним застосунком «Моя податкова» та його функціоналом, продемонструвала можливості отримання послуг через зазначений застосунок. 

Зазначила, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, надіслати запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка).  

Крім того, податківиця наголосила на обов’язковій фіскалізації готівкових розрахунків. При цьому відмітила, що законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання апаратних чи програмних РРО, і тому, суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний).