Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з питань декларування відбувся в Баштанській ДПІ 

опубліковано 19 березня 2024 о 10:09

Фахівці Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області провели засідання «круглого столу» з громадянами-платниками податків щодо питань декларування за звітний податковий період та надали практичну допомогу при заповненні податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2023 рік.

Під час зустрічі з платниками податків фахівці інспекції Олег Кухарчук та Наталя Фоміна роз’яснили, хто повинен подавати декларацію про майновий стан і доходи. Також податківці звернули увагу, що Податковим кодексом України передбачено випадки, відповідно до яких платники звільнені від подання податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Присутнім розповіли, що до деклараційного процесу залучаються громадяни, котрі у 2023 році отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Ця категорія громадян зобов’язана заповнити і подати до 01 травня 2024 року річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. 

Податківці нагадали про переваги подання звітності в електронному вигляді за допомогою використання електронних сервісів ДПС - Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова». Пояснили як завантажити застосунок та провести звірку з платежів до бюджету, переглянути наявність чи відсутність податкового боргу тощо.

Фахівці зазначили, що з інформацією щодо декларування доходів можна також ознайомитись на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024». 

Також розповіли про функціонал Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС  або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі Інтернет.