Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів?, - консультують фахівці Новобузької ДПІ

опубліковано 25 березня 2024 о 13:55

У Новобузькій ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області фахівці інформують платників щодо алгоритму отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів.

Податківці роз’яснили, що довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка), формується з урахуванням наявності/відсутності податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або іншої заборгованості за основним та неосновними місцями обліку платника. Для отримання Довідки необхідно подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява). 

Заява подається платником (на його вибір): у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу; в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину Електронного кабінету платника податків, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (tax.gov.ua). 

У податковій інспекції зазначили, що довідка надається безоплатно у паперовій або електронній формі за вибором платника, про що він зазначає у Заяві. Довідка або відмова у наданні довідки готуються уповноваженим органом протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано. Строк дії довідки становить десять календарних днів з дати її формування. У довідці обов’язково зазначається термін її дії. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині Електронного кабінету. платника податків.