Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок отримання ідентифікаційного коду дитині роз’яснили в Доманівській ДПІ

опубліковано 26 березня 2024 о 14:14

Один із головних напрямків щоденної роботи фахівців Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області – надання адміністративних послуг громадянам, серед яких отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, реєстрації реєстратора розрахункових операцій, реєстрації платником податку на додану вартість, отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість та інші послуги відповідно до законодавства.

До податкової інспекції звернувся громадянин з питання отримання реєстраційного номера облікової картки платника податку для своєї дитини. Фахівці ДПІ роз’яснили порядок отримання цієї послуги та зазначили, що скористатися цією послугою можна в електронній формі – без відвідування податкової служби. 

Для цього необхідно надати податковому органу облікову картку фізичної особи за формою № 1ДР за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи. Зробити це можна через Електронний кабінет платника податків (далі – Електронний кабінет). Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів. Для кращого розуміння необхідних дій можна скористатися режимом Допомога. 

У податковій зазначили, що реєстраційний номер облікової картки платника податку дитині можна отримати одразу після народження дитини, у тому числі в межах реалізації проєкту «єМалятко». За бажанням батьків дитини чи одного з них, можна одразу здійснювати реєстрацію дитини у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків під час реєстрації її народження.