Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про норми сплати податків для роботодавців йшлося у Березанській ДПІ

опубліковано 26 березня 2024 о 14:16

До Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області звертаються платники податків з проханням роз’яснити особливості сплати податків для роботодавців та працівників у 2024 році. 

Начальник податкової інспекції Олександр Фойна та інспекторка ДПІ Алла Цимбалюк роз’яснили, що для офіційно працевлаштованих працівників податковим агентом виступає роботодавець, на якого покладається відповідальність за утримання необхідних податкових сум і перерахування їх до бюджету.

Фахівці зазначили, що розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня 2024 року становить 7100 грн, з 01 квітня - 8000 гривень. З розрахунку 7100 грн за одного найманого працівника роботодавець повинен сплатити єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) у розмірі 22 відс. – 1562 грн, окрім того податок на доходи фізичних осіб 18 відс. - 1278 грн та військовий збір 1,5 відс. - 106,50 гривень. З 01 квітня 2024 року мінімум, який повинен сплатити роботодавець за найманого працівника становить: єдиний внесок – 1760 грн, податок на доходи фізичних осіб - 1440 грн, військовий збір - 120 гривень.

У податковій інспекції також поінформували про граничні обсяги доходу на 2024 рік для платників єдиного податку. Під час воєнного стану платники мають право не сплачувати єдиний внесок, та варто пам’ятати, що трудовий стаж тоді не нараховується.

Для зручності сплати податків, фізичні особи – підприємці, можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків, зокрема розділом «Стан розрахунків з бюджетом», а також застосунком «Моя податкова» в розділі «Послуги».