Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання адміністративних послуг в режимі онлайн - тема тижня в Снігурівській ДПІ

опубліковано 28 березня 2024 о 10:27

Державна податкова служба України з метою вдосконалення системи адміністрування податків на постійній основі застосовує та оновлює електронні сервіси.

Так, на робочих зустрічах з платниками податків фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області розповіли про функціонуючі електронні сервіси податкової служби.

Головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук, зокрема, зупинилася на роз’ясненні зручності користування чат-ботом «InfoTAX» ДПС України, який надає можливість зареєстрованим користувачам через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну інформацію про себе: стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, а також містить нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків. 

Також податківиця пояснила, що для підключення чат-бота необхідно у відповідному месенджері (Telegram/Viber) знайти «InfoTAX»,  в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету платника податків для ідентифікації та завершення налаштування сервісу.

Головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кирниченко нагадала про запровадження з 2023 року мобільного застосунку «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони, як на платформі Android, так і на операційній системі Айфон (іОS). 

Фахівчиня відзначила, що «Моя податкова» - це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим кваліфікованим електронним підписом (далі – КЕП) або хмарним КЕП - ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку тощо.

Наприкінці зустрічі податківці провели для присутніх тренінг з практичного користування електронними сервісами та нагадали, що з більш детальною інформацією стосовно електронних сервісів ДПС України можна ознайомитися на  вебпорталі ДПС України за посиланням http://tax.gov.ua.