Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості застосування ПРРО при продажу товарів через мережу Інтернет

опубліковано 28 березня 2024 о 10:24

Головна державна інспекторка відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Юлія Степанець провела черговий тренінг для платників податків, під час якого розповіла про особливості застосування суб’єктами господарювання ПРРО при продажу товарів через мережу Інтернет.

Податківиця зазначила, що у ПРРО від ДПС користувачу надано можливість після виконання дії «Сформувати чек» обрати відповідну умову оплати за товар (послугу). У вікні «Умови оплати» користувач обирає одну з умов оплати за товар (послугу): передплата, чергова сплата, остаточний розрахунок. При обранні оплати «Чергова сплата» зазначається інформація про суму раніше отриманих оплат за товар (послугу), суму чергової сплати у гривневому виразі, яку буде отримано за товар (послугу), фіскальний номер чека, за яким було здійснено передплату за товар (послугу). При обранні умови оплати «Остаточний розрахунок» зазначається інформація про суму раніше отриманих оплат за товар (послугу), суму остаточного розрахунку, фіскальний номер чека, за яким було здійснено передплату за товар (послугу).

Також суб’єктам підприємницької діяльності під час зустрічі роз’яснено переваги використання «Електронного кабінету платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова». Ці електронні сервіси від ДПС дають змогу зекономити час та без відвідування податкової служби листуватися з ДПС, подавати заяви та запити, надсилати податкову звітність, отримувати адміністративні послуги тощо. 

Для того, щоб швидко і доступно дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС «Онлайн-навчання» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/.