Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центральній ДПІ відбулася «гаряча лінія» з питань оподаткування

опубліковано 02 квітня 2024 о 11:28

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» головна державна інспекторка сектору обліку платників та об'єктів оподаткування Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Юлія Беренда відповіла на запитання платників податків щодо особливостей закриття об’єкта оподаткування.

Податківиця зазначила, що платник податків зобов’язаний повідомляти про усі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку. 

При цьому відмітила, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків. Платники податків можуть подати повідомлення за ф. № 20-ОПП засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Фахівчиня повідомила, що у разі закриття об’єкта оподаткування, об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням, або через який провадиться діяльність, у тому числі внаслідок припинення діяльності платника податків, повідомлення за ф. №20-ОПП подається з оновленою інформацією про такий об’єкт протягом 10 робочих днів після його закриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.