Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Первомайщини зустрілися з представниками місцевої влади та обговорили новації податкового законодавства

опубліковано 03 квітня 2024 о 09:33

Нещодавно за участі заступника голови Первомайської міської ради Дмитра Малішевського та фахівчині Первомайської ДПІ ГУ ДПС у Миколаівській області Світлани Чекрижової проведено робочу зустріч, під час якої обговорено питання новацій податкового законодавства, проведення кампанії декларування доходів громадян та популяризації електронних сервісів ДПС, зокрема, мобільного застосунку «Моя податкова».

Під час заходу податківиця поінформувала присутніх про кампанію декларування доходів громадян - 2024. Крім того, ознайомила зі змінами податкового законодавства, а саме з вимогами Закону України від 23 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині обов’язковості застосування касової техніки (РРО/ПРРО) всіма суб’єктами підприємництва у сфері готівкових розрахунків та поновлення відповідальності за порушення застосування РРО. 

Фахівчиня наголосила на необхідності забезпечення повної фіскалізації розрахунків усіма платниками, що здійснюють діяльність на ринках та ТРЦ, акцентуючи увагу на недопущенні укладення договорів оренди торгових місць з платниками податків - фізичними особами, які не мають державної реєстрації. 

Світлана Чекрижова повідомила про діючи електронні сервіси ДПС України та ознайомила з можливостями нового безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова», який є простим і доступним інструментом для громадян. 

Також податківиця надала роз’яснення щодо дотримання вимог Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Наприкінці зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю для сприяння розвитку територіальної громади та обізнаності платників податків.