Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальна праця - важлива складова економічного розвитку країни, -вважають податківці Центральної ДПІ

опубліковано 03 квітня 2024 о 09:37

Одним із основних напрямків діяльності ДПС є запобігання використанню незадекларованої праці. Не задекларована праця обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та пенсійного забезпечення, створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків.

Саме ці питання обговорювалися на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій стипендій та інших виплат, яке відбулося у приміщенні адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради. 

На комісії розглянуті питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підприємствами, які розташовані на території Заводського району, заслухано керівників цих підприємств. 

Начальниця Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі, яка взяла участь у заході, акцентувала увагу присутніх, що задекларована праця - це репутація та успіх, адже сплата коштів в бюджет – особистий вклад в економіку країни та її обороноздатність.