Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Первомайській ДПІ тривають зустрічі з питань декларування доходів громадян

опубліковано 03 квітня 2024 о 09:39

У Центрі обслуговування платників Первомайської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області податківці на постійній основі проводять робочі зустрічі з питань проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року.

Фахівці Первомайської ДПІ роз’яснюють відвідувачам, що декларування доходів - це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави та забезпечення її обороноздатності. 

У ході зустрічей акцентовано увагу платників податків - фізичних осіб, що з 01.01.2024 введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Податківці розповіли про випадки, за яких платники податку - фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації. Також обговорили строки і способи подання декларації та звернули увагу, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачено відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Під час зустрічей з платниками фахівці наголосили, що електронне звітування - зручний та сучасний формат спілкування з податковою службою.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Податківці Первомайщини нагадують, що за отриманням консультацій та практичної допомоги з податкових питань та питань щодо роботи електронних сервісів ДПС, платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Первомайської ДПІ за адресою: м. Первомайськ, вул. Театральна, 18, а також за телефоном: (05161) 7-51-78.