Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Арбузинській ДПІ роз’яснюють нюанси отримання податкової знижки за навчання

опубліковано 04 квітня 2024 о 14:41

Податківцями Арбузинщини проведено зустріч з платниками податків з питань повернення коштів за навчання (податкова знижка). 

Фахівці роз’яснили, що податкова знижка – це можливість повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного року. Витрати мають підтверджуватися квитанціями, фіскальними або товарними чеками, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги. 

Під час зустрічі наголошено, що молодь, яка навчається в закладах освіти на контрактній формі навчання, має право на певну компенсацію, тобто податкову знижку на навчання, якщо вони сплачували кошти на користь цих закладів. В тому числі право на таку знижку мають батьки або їх усиновлювачі, чоловік або дружина, які є громадянами України та платниками податків. Отримати податкову знижку може лише фізична особа, яка отримує офіційно заробітну плату і платить податок на доходи. Приватний підприємець отримати податкову знижку не може. 

Податківці зазначили, що для отримання податкової знижки за навчання за 2023 рік, громадянин повинен подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року, і держава в подальшому компенсує йому частину витрат.