Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Доманівській ДПІ розповіли про кампанію декларування та електронні сервіси ДПС

опубліковано 04 квітня 2024 о 14:34

Кампанія декларування - тема, яка щоденно обговорюється з відвідувачами Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.  

Начальниця ДПІ Галина Кузьмінчук детально роз’яснила, в яких випадках і кому необхідно подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація) за 2023 рік. Термін подачі декларації закінчується 01 травня 2024 року. 

Декларацію можна подати особисто, або уповноваженою на те особою безпосередньо в ДПІ за місцем податкової адреси, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання. Також можна обрати зручніший спосіб подання – засобами електронного зв’язку в електронній формі за допомогою електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова». 

Галина Кузьмінчук роз’яснила, як отримати податкову знижку при оплаті за навчання, на частину суми процентів за іпотечний кредит, за страхові внески за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо. Зазначила, що таке право дійсне тільки до кінця 2024 року. Декларацію необхідно подати до 31.12.2024 року.

Окрім цього, податківиця повідомила про використання громадянами Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР) на вебпорталі ДПС України (https://zir.tax.gov.ua/), за допомогою якого можна отримати необхідну консультацію та роз’яснення з питань податкового законодавства, які цікавлять користувачів. З детальною інформацією щодо роботи ЗІР та його мобільних додатків можна ознайомитися в розділі «Інструкція» ЗІР.