Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Представникам громад розповіли про декларування

опубліковано 08 квітня 2024 о 14:16

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулася робоча зустріч з головами Ольшанської ОТГ Тетяною Щербиною, Нечаянської ОТГ Миколою Вівчаром в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, нарахування земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

Очільниця ДПІ Олена Петровська повідомила присутнім про порядок подання податкової декларації про майновий стан та доходи; категорії платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію; перелік доходів, що підлягають обов'язковому декларуванню; перелік витрат, які включаються до складу податкової знижки; граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань. Нагадала, що термін подання декларації  до податкового органу -  до 01 травня 2024 року за місцем реєстрації платника. Наголосила, що фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за 2023 рік податкову декларацію можуть подавати протягом всього поточного року.

Податківиця поінформувала учасників зустрічі про особливості сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ). Посадовиця звернула увагу, що платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. 

Олена Петровська звернула увагу представників громад на важливість користування сервісами ДПС – «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова».