Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вітовські податківці продовжують роз’яснювальну роботу з платниками

опубліковано 08 квітня 2024 о 14:15

Головна державна інспекторка Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївської області Марина Мельник провела робочі зустрічі з платниками податків щодо роз’яснення вимог чинного законодавства. 

У ході спілкування платники дізналися про порядок подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та отримання податкової знижки. Марина Мельник зазначила, що декларацію потрібно подати до 01 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 01 серпня поточного року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року. 

Під час зустрічі також йшла мова про необхідність здійснення розрахункових операцій із застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачу фіскальних чеків покупцям, а також про легалізацію найманої праці та заробітної плати, погашення податкового боргу з майнових податків тощо.   

Більш детально платникам роз’яснили про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Зазначено, що платниками податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир – 60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, - 180 кв. метрів. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.   

Податківиця також розповіла про переваги спілкування з податковими органами в електронному форматі, зокрема за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова».