Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій розглянули у Березанській ДПІ

опубліковано 08 квітня 2024 о 14:19

На черговій зустрічі з платниками податків заступниця начальника Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лілія Редька розповіла про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Податківиця зазначила, що зареєструвати програмний реєстратор можна через Єдине вікно подання електронної звітності, використовуючи Електронний кабінет платника податків, на підставі заяви, що подається в електронній формі. До початку роботи з ПРРО необхідно зареєструвати місце провадження діяльності, це може бути магазин, кафе, бар тощо, подавши повідомлення за формою № 20-ОПП, до органу ДПС за основним місцем обліку.

Фахівчиня також додала, що необхідно зареєструвати касира, який буде працювати з ПРРО використовуючи кваліфікований електронний підпис, так як обмін даними між ПРРО та фіскальним сервером відбувається лише в електронній формі саме із електронним підписом. Тому варто надіслати до ДПС повідомлення за формою № 5-ПРРО і дані сертифікатів електронних підписів буде внесено до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій. Програмне забезпечення можна завантажити безкоштовно з сайту ДПС. Такий ПРРО можна встановити на планшет, смартфон чи інший доступний пристрій, який підтримує операційні системи та підключений до мережі Інтернет.