Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування програмного РРО обговорили у Баштанській ДПІ

опубліковано 09 квітня 2024 о 14:52

У Баштанській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області фахівцями щоденно проводяться консультації для платників податків з питань застосування чинного податкового законодавства. 

Так, фахівцями ДПІ Наталею Фоміною та Олегом Кухарчуком під час чергової зустрічі з платниками надано консультацію з питань застосування програмного реєстратора розрахункових операцій.

Податківці зазначили, що використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено. Звернули увагу, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО - виключно в електронній формі. 

Також нагадали, що безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах, який можна завантажити за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Окрім цього, інспектори пояснили, що поняття тип ПРРО «Інтернет торгівля» означає, що такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю і використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за формою № 1 -ПРРО, та при його застосуванні можливе залучення касира.

Крім того, податківці надали роз’яснили фізичним особам - підприємцям питання щодо переходу на спрощену систему оподаткування та подання відповідної заяви. Детально розповіли, які обов’язкові відомості зазначаються у такій заяві.