Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Снігурівщини акцентують увагу платників на податкових змінах 

опубліковано 10 квітня 2024 о 11:19

Під час зустрічей з платниками податків фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області не тільки роз’яснюють зміни та новації податкового законодавства, а й надають практичну допомогу щодо правильного відображення податкових змін в особистих даних або звітності.

Так, головний державний інспектор ДПІ Андрій Дмитренко роз’яснив присутнім, що при зміні виду господарської діяльності обов’язково потрібно вчасно подати заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку (попередньо у державного реєстратора). Тобто платники єдиного податку у разі зміни відомостей, внесених до реєстру платників єдиного податку, мають надати заяву, до якої, зокрема, включаються відомості про зміну видів господарської діяльності. 

Податківець звернув увагу, що для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, фізична особа-підприємець – платник єдиного податку третьої групи у разі зміни видів господарської діяльності протягом податкового (звітного) періоду повинна подати заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни. А у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим Кодексом України, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності.

Податківці також провели для присутніх тренінг щодо подання заяв про зміни податкових даних, включаючи зміну видів господарської діяльності.