Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники ЦОП Центральної ДПІ забезпечують щоденне надання консультаційних послуг платникам податків

опубліковано 10 квітня 2024 о 11:20

Фахівці Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час спілкування з платниками також надають практичну допомогу щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, користування Електронним кабінетом платника податків (https://cabinet.tax.gov.ua), а також надають консультаційну допомогу з питань роботи програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) від ДПС.

Заступниця начальника відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ Світлана Стефанишин проводить тренінги для відвідувачів ЦОП щодо функціоналу мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою якого можна в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.  

Крім того, податківці роз'яснюють, що у разі зміни даних (в тому числі реєстрації зміни місця проживання) громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про такі зміни. Дані можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника податків» або застосунком «Моя податкова». 

Також у податковій інспекції надають фахові відповіді на запитання платників щодо сплати майнових податків – земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та мінімального податкового зобов'язання, а також практичного застосування РРО/ПРРО.