Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вітовській ДПІ обговорили можливість отримання податкової знижки 

опубліковано 15 квітня 2024 о 11:05

Днями у приміщенні Центру обслуговування платників Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулась зустріч з платниками податків щодо можливості отримання податкової знижки за витратами, здійсненими у 2023 році.    

Головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник акцентувала увагу присутніх на обов’язку декларування минулорічних доходів та праві громадян на податкову знижку.

У ході зустрічі податківиця розповіла, що декларуванню підлягають доходи, отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції, отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, інвестиційний та іноземний доходи, інші доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався. Задекларувати такі доходи громадяни повинні до 01 травня 2024 року, подавши декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. 

Марина Мельник роз'яснила, що фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.  

Нагадала, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, які мають бути підтверджені квитанціями, фіскальними або товарними чеками, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги. Сума, що має бути повернута платнику податку як знижка, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.