Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Баштанській ДПІ надають якісні консультації платникам податків щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 16 квітня 2024 о 10:22

Фахівці Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі надають консультації платникам податків з питань застосування податкового законодавства. Під час чергової зустрічі роз’яснювальну та практичну допомогу надала фахівчиня ДПІ Світлана Волкодав. 

Посадовиця роз’яснила способи подання платником податків заяви на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, порядок видачі та термін дії такої довідки.

Податківиця повідомила, що платник податків (юридична особа, фізична особа - підприємець, фізична особа) може подати заяву на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України (далі – Довідка) для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів в один із таких способів: 

засобами електронного зв’язку в електронній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабiнету платника податків; 

шляхом надіслання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.        

Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання заяви. Довідка видається за звітний (податковий) період - рік та підтверджує, що платник податків є резидентом України протягом року, зазначеного у Довідці.

У податковій інспекції також інформують відвідувачів щодо переваг використання загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), робота якого направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною інформацією щодо останніх змін в податковому законодавстві, щоденною підбіркою відповідей на 20 актуальних запитань, податковим календарем, актуальними ставками податків. Доступ до ЗІР здійснюється через вебпортал ДПС aбo безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі Інтернет.