Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сервіси для платників податків говорили у Братській ДПІ

опубліковано 22 квітня 2024 о 15:34

Фахівці Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області на черговій зустрічі з платниками податків розглядали питання роботи сервісу ДПС – Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). 

У ході бесіди присутніх поінформовано, що ЗІР направлений на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді відповідей на запитання із понад 37 напрямів; ставками податків; глосаріями та довідниками; щоденною підбіркою відповідей на двадцять актуальних запитань; податковим календарем платежів, подання звітності до органів ДПС; змінами  в податковому законодавстві, з можливістю підписки на отримання інформації про такі зміни на електронну адресу тощо. 

Податківці нагадали, що розміщена в ЗІР База знань систематично наповнюється інформацією, що містить загальну позицію ДПС із застосуванням норм податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС, без врахування особливостей конкретного платника податків та специфіки конкретних ситуацій та не є податковою консультацією в розумінні глави 3 «Податкові консультації» Податкового кодексу України (далі – Кодекс) і не спричиняє правових наслідків, передбачених ст. 53 Кодексу.

На зустрічі платникам податків запропоновано долучитись до користувачів ЗІР.