Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Популяризація електронних сервісів ДПС – у пріоритеті податківців Миколаївської ДПІ

опубліковано 22 квітня 2024 о 15:36

Днями очільниця Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська зустрілась з начальником управління соціально-економічного розвитку територій Миколаївської районної державної адміністрації Євгенієм Кострабою. У ході зустрічі обговорено питання користування Електронним кабінетом платника податків та мобільним застосунком «Моя податкова», а також декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.

Олена Петровська наголосила на перевагах електронних сервісів ДПС, які постійно розширюються і удосконалюються. Для зручного і швидкого отримання послуг податківиця радить користуватися Електронним кабінетом платника податків (далі – Електронний кабінет). За допомогою даного сервісу платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації - id.gov.ua (MobileID та BankID).

Очільниця Миколаївської ДПІ також нагадала про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. Термін подання декларації про майновий стан і доходи до податкового органу – до 01 травня 2024 року за місцем реєстрації платника. Наголошено, що фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за 2023 рік податкову декларацію можуть подавати протягом всього поточного року.

Податківиця розповіла про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Окрім цього, Олена Петровська акцентувала увагу на використанні мобільного застосунку «Моя податкова», сервіси якого надають можливість отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР тощо. 

Щоб швидко дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС «Онлайн-навчання» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/).

Детально з електронними сервісами можна ознайомитися на сайті ДПС України за покликаннями: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/, https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/

Також про новини податкового законодавства можна оперативно дізнатись, підписавшись на сторінку Фейсбук Головного управління ДПС у Миколаївській області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.