Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снігурівська ДПІ: Роз’яснювальна робота серед платників податків триває

опубліковано 25 квітня 2024 о 16:26

Податківці Снігурівщини на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо застосування податкового законодавства, а саме спілкуються з платниками безпосередньо на місцях здійснення господарської діяльності.

На черговій зустрічі фахівці ДПІ розповіли підприємцям про належне оформлення підприємницької діяльності, найманої праці та ефективне використання електронних сервісів ДПС.

Окремо податківці зупинилися на нормах та правилах застосування РРО/ПРРО: хто повинен реєструвати РРО/ПРРО при здійсненні господарської діяльності; як встановити безоплатну версію програмного забезпечення (ПРРО) від податкової служби; подання якої податкової звітності передбачає застосування РРО/ПРРО; яку відповідальність несуть ФОП за порушення норм законодавства про РРО/ПРРО. 

Відповідаючи на питання платників, головна державна інспекторка ДПІ Алла Водарчук звернула увагу присутніх на максимально спрощені процедури реєстрації РРО/ПРРО, що враховують специфіку роботи РРО та ПРРО і здійснюються за заявницьким принципом. 

Підприємцям наголошено, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна як в електронній так і в паперовій формі, але для реєстрації ПРРО - виключно в електронній формі. 

Також інспекторка повідомила, що форми для реєстрації програмних РРО та інструкції щодо їх заповнення розміщено на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/.../programni-rro/formi-prro/formi-prro/.  

На зустрічі присутні отримали друковану продукцію з питань, які обговорювались.