Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Арбузинська ДПІ нагадує - 1 травня закінчується кампанія декларування - 2024

опубліковано 25 квітня 2024 о 16:24

Фахівцями Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводиться роз’яснювальна робота щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, та надається практична допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подання звітності.

Так, головна державна інспекторка Арбузинської ДПІ Оксана Пересунько розповіла громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан i доходи за минулий рік, терміни подання декларації та сплату визначених податкових зобов’язань. Наголосила на граничних строках подання декларації, зокрема зазначила, що у разі обов’язкового декларування доходів декларація подається до 01 травня 2024 року.

Також інcпeктopка повідомила, що відповідно до податкового законодавства об’єкти дарування, подаровані платнику податку іншою фізичною особою, оподатковуються згідно з правилами, встановленими розділом IV Податкового кодексу України для оподаткування спадщини. Детально роз’яснила зазначені вимоги законодавства.

Фахівчиня звернула увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків (далі – Електронний кабінет) у розділі «EК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан i доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу. Окрім цього, подати декларацію про майновий стан i доходи з метою отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова». 

У ході проведення таких консультацій податківці ДПІ надають суб’єктам підприємницької діяльності практичні поради щодо користування електронними сервісами ДПС України, роз’яснюють порядок отримання електронного цифрового підпису, надають практичну допомогу при заповненні та поданні декларації про доходи через Електронний кабінет.