Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий практикум для платників податків провели у Вітовській ДПІ

опубліковано 26 квітня 2024 о 12:36

Вітовською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено черговий практикум з платниками податків щодо норм податкового законодавства. 

Під час заходу головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник роз'яснила, що декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. Зокрема, це можуть бути спадщина, подарунки, доходи від надання в оренду рухомого/нерухомого майна іншій фізичній особі, надання інших послуг/робіт, продажу/обміну майна тощо. 

У разі отримання неоподаткованих доходів, громадяни зобов’язані подати до податкового органу за місцем своєї податкової адреси податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня 2024року. 

Наразі громадяни мають можливість подати таку декларацію не відвідуючи податкову інспекцію, зокрема скориставшись Електронним кабінетом платника податків. У разі подання декларації в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису необхідно здійснити таке відправлення не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк. 

Податківиця повідомила, що якщо платник бажає скористатись правом на податкову знижку, то йому необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи разом з відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) до 31 грудня поточного року.

Відвідувачам Центру обслуговування платників нагадали, що усі суб'єкти господарювання - платники єдиного податку в місцях здійснення розрахункових операцій мають проводити розрахунки з використанням РРО/ПРРО чи розрахункових книжок. 

Акцентували увагу на перевагах використання Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність та сплатити податки до бюджету.