Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з представниками ОТГ – в пріоритеті Миколаївської ДПІ

опубліковано 29 квітня 2024 о 14:28

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області за участі очільниці ДПІ Олени Петровської, фахівців податкової інспекції та в. о. голови Степівської ОТГ Віктора Федюка відбулася робоча нарада з питань інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, нарахування земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.

Податківці розповіли про порядок подання податкової декларації про майновий стан та доходи; категорії платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію; перелік доходів, що підлягають обов'язковому декларуванню; перелік витрат, які включаються до складу податкової знижки; граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань. 

Олена Петровська поінформувала присутніх про сплату мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Начальниця податкової інспекції звернула увагу, що платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. 

На зустрічі фахівці інспекції нагадали про переваги використання електронних сервісів ДПС, про роботу яких можна дізнатися за покликаннями: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/, https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/.