Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОП Центральної ДПІ надається постійна допомога платникам податків 

опубліковано 29 квітня 2024 о 14:31

Начальниця Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі провела робочу нараду з керівниками підрозділів ДПІ щодо роботи з платниками податків: проведення постійних консультацій у Центрі обслуговування платників (далі – ЦОП) щодо заповнення декларацій, надання суб’єктам підприємницької діяльності практичних порад з користування електронними сервісами ДПС України, роз’яснення про порядок отримання електронного цифрового підпису тощо. 

Лариса Сілочі зазначила, що в ЦОП надають практичну допомогу при заповненні та поданні декларації про доходи через Електронний кабінет платника податків. Крім того, фахівці допомагають платникам податків завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» та наглядно демонструють його функціонал. За допомогою даного сервісу можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету та подати декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка).

Заступниця начальника ДПІ - начальниця відділу з надання адміністративних та інших послуг Ірина Сологуб розповіла, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків у розділі «EК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан i доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу. 

Заступниця начальника відділу з надання адміністративних та інших послуг ДПІ Катерина Романчук доповіла, що з реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету платники можуть ознайомитися на сайті ДПС, а також на стендах у Центрів обслуговування платників.