Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центральній ДПІ надають платникам консультації та допомогу з питань застосування податкового законодавства

опубліковано 01 травня 2024 о 16:01

Начальниця Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі на постійній основі проводить зустрічі з платниками податків. 

Під час останньої зустрічі посадовиця роз’яснила важливість роботи електронних сервісів ДПС. 

Очільниця інспекції наголосила, що за допомогою електронних сервісів від ДПС можна провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, переглянути податкові повідомлення - рішення, сплатити податки до бюджету, подати декларацію чи отримати інформацію про нараховані та виплачені доходи.

Також Лариса Сілочі повідомила, що для платників податків з 01 травня 2024 року в Електронному кабінеті платника податків буде доступною функція отримання Витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на відміну отримання такого документу тільки за звітні періоди поточного року. 

Поряд з цим, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС щодо розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Крім того, фахівці інспекції розповіли про порядок сплати майнових податків та отримання податкової знижки. Право на податкову знижку мають лише ті  платники, які отримували доходи у вигляді заробітної плати. Податкова знижка надається за витратами на навчання, оплату допоміжних репродуктивних технологій, відсотками за іпотечним кредитом, отриманням доступного житла, пенсійними внесками на недержавне пенсійне забезпечення, внесками на благодійність тощо. 

Податківці надали роз'яснення щодо порядку сплати земельного податку, податку на нерухомість, порядку проведення звірки при сплаті майнових податків.