Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості застосування РРО/ПРРО розглядали в Центральній ДПІ

опубліковано 01 травня 2024 о 16:05

Консультуючи підприємців у Центрі обслуговування платників Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області головна державна інспекторка відділу податкових сервісів та звітності Наталія Рудзінська наголосила, що при продажу вживаних технічно складних побутових товарів, назва товару у фіскальному чеку РРО та/або ПРРО має відображати споживчі ознаки та однозначно ідентифікувати товар.

Фахівчиня пояснила, що суб’єкти господарювання зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку. Порядок та форма обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. При цьому суб’єкт господарювання зобов’язаний надати контролюючим органам на початок проведення перевірки документи, що підтверджують облік та походження товарних запасів.

Наприкінці бесіди Наталія Рудзінська підсумувала, що назва товару в фіскальному чеку реєстратора розрахункових операцій (РРО) та/або програмного РРО повинна зазначатися так, щоб виконувались одночасно дві умови, зокрема назва має відображати споживчі ознаки товару та однозначно ідентифікувати товар чи послугу в документообігу суб’єкта господарювання.