Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як правильно заповнити заяву про повернення помилково перерахованих коштів? – підкажуть у Кривоозерській ДПІ

опубліковано 02 травня 2024 о 16:16

Податківці Крвоозерщини зазначають, що іноді трапляються випадки, коли кошти, призначені на сплату одного податку, помилково перерахували на інший рахунок. 

У такому випадку платник податків має право повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання. 

Так, до Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області звертаються платники податків, які помилково сплатили кошти, вказавши невірний реєстраційний номер платника податків чи перерахували кошти на інший податок.

Фахівці податкової інспекції допомагають платникам заповнити заяву відповідного зразка, у якій обов’язково необхідно зазначити: назву помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу; його суму; дату сплати; напрями перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів, що повертаються.

В інспекції нагадали, що для спрощення процедури повернення помилково та/або надміру сплачених платежів в Електронному кабінеті платника податків (далі – Електронний кабінет) з’явився новий сервіс - «Е повернення». 

За допомогою даного сервісу платники податків мають змогу у режимі 24/7 дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет. 

Податківці звернули увагу, що повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливе лише протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у такого платника податкового боргу.